• جدید
  • ناموجود
1 عدد تمبر سالگرد ادغام جمهوری تووا با RSFSR - روسیه 1994
search
  • 1 عدد تمبر سالگرد ادغام جمهوری تووا با RSFSR - روسیه 1994

1 عدد تمبر سالگرد ادغام جمهوری تووا با RSFSR - روسیه 1994

‎ریال8,000
بدون مالیات

Russia 1994 - The 50th Anniversary of Incorporation of Tuva into RSFSR

تعداد
ناموجود

توجه : درج کد پستی و شماره تلفن همراه و ثابت جهت ارسال مرسوله الزامیست .

توجه:حداقل ارزش بسته سفارش شده بدون هزینه پستی می بایست 100000 ریال باشد .

توجه : جهت برخورداری از مزایای در نظر گرفته شده برای مشتریان لطفا ثبت نام نمائید.

در صورت نیاز به راهنمائی لطفا با شماره 09381506644 تماس بگیرید.

با پیوستن به کانال تلگرام تمبرستان به نشانی http://www.telegram.me/tambrestan  در جریان جدیدترین کالاهای اضافه شده به سایت قرار بگیرید. برای سهولت و تسریع در اتصال با گوشی موبایل میتوانید در لیست تماسهای برنامه تلگرام خود عبارت  tambrestan@ را جستجو نمائید.

تووا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از جمهوری تووا)
پرش به: ناوبری، جستجو
جمهوری تووا
توی Тыва Республика
روسی Республика Тыва
جمهوری
پرچم جمهوری تووا
پرچم
Official seal of جمهوری تووا
نشان
سرود: Tooruktug Dolgay Tangdym
جایگاه جمهوری تووا  بر روی نقشه فدراسیون روسیه
جایگاه جمهوری تووا بر روی نقشه فدراسیون روسیه
مختصات: ۵۱°۴۷′ شمالی ۹۴°۴۵′ شرقی / ۵۱.۷۸۳° شمالی ۹۴.۷۵۰° شرقی / 51.783; 94.750مختصات: ۵۱°۴۷′ شمالی ۹۴°۴۵′ شرقی / ۵۱.۷۸۳° شمالی ۹۴.۷۵۰° شرقی / 51.783; 94.750
کشور  روسیه
منطقه فدرالی سیبری
منطقه اقتصادی سیبری شرقی
بزرگترین شهر کیزیل
تاسیس ۱۳ اکتبر ۱۹۴۴
مرکز کیزیل
حکومت
 • نوع جمهوری
 • رئیس جمهور
نخست وزیر
شولبان کارا اول
شولبان اول ایرگت
مساحت
 • جمهوری ۱۷۰٬۵۰۰ کیلومتر مربع (۶۶٬۰۰۰ مایل مربع)
رتبهٔ منطقه ۲۱ ام
جمعیت (۲۰۱۰)
 • جمهوری ۳۰۷٬۹۳۰
 • رتبه ۷۷ ام
 • تراکم ۱٫۸/کیلومتر مربع (۴٫۷/پا)
 • منطقهٔ شهری ۵۳٫۱٪
 • روستایی ۴۶٫۹٪
نژاد
 • تاتار
روس
بقیه
٪۷۷
۲۰٪
۳٪
منطقهٔ زمانی KRAST (یوتی‌سی ۸+)
کد ایزو ۳۱۶۶ RU-TY
پلاک خودرو ۱۷
زبان های رسمی روسی ،تووان
واحد پول روبل
وب‌گاه gov.tuva.ru
جمهوری تووا در نقشهٔ روسیه.
Tuva republic map.png

تووا (به انگلیسی: The Tyva Republic)(به روسی: Респу́блика Тыва́, Respublika Tyva) یکی از جمهوری‌های روسیه در جنوب سیبری و شمال مغولستان است. پایتخت آن کیزیل و جمعیت آن ۳۰۷٬۹۳۰ نفر است (در سرشماری سال ۲۰۱۰).

تاریخ

تاریخ منطقه تاریخی نانو اورینخای که تووا نیز بخشی از آن بوده است ، در سده های پیش از سده هیجده میلادی به درستی دانسته نیست زیرا منابع نوشتاری کمی در این رابطه وجود دارند.

در واقع این ناحیه در گذر زمان بین خانات ترک مغولستان شمالی ، اویغور و قرقیز دست به دست شده است. اما چنین به نظر می رسد که ترکشدگی (Turkification) این منطقه به دنبال لشکرکشی چنگیزخان مغول صورت گرفته است.

مطابق شواهد تاریخی ای که در حفاری‌های باستان شناسی در نزدیکی ارژن بدست آمد است، در واقع ارژن در جمهوری تووا شرقی ترین و در عین حال قدیمی ترین نقطه‌ای است که در آن آثاری از زندگی سکاها بدست آمده است. این آثار از دیدگاه باستان‌شناسی مهمترین آثار بر جای مانده از سکاها است [۱][۲].

به دنبال یورش مغولان منطقه تاریخی نانو اورینخای که تووا نیز بخشی از آن بود از سده سیزده (۱۲۰۷) تا سده ۱۸ میلادی نحت لوای مغولان قرار گرفت.

از سال ۱۷۵۷ تا ۱۹۱۱ این منطقه تحت سیطره منچو (دودمان چینگ، واپسین دودمان چین) قرار گرفت. در خلال سده ۱۹ روس‌ها آغاز به اقامت در این منطقه کردند و در سال ۱۸۶۰ حکومت چینگ به روسها اجازه سکونت در تووا را داد. از ۱۸۸۱ سکونت دائمی آن‌ها در این ناحیه آغاز شد. با در گرفتن انقلاب در چین در سال ۱۹۱۱ سربازان امپراتوری روسیه در ۱۹۱۲ وارد این منطقه شدند و پس از اعلام استقلال جمهوری تووا در حالیکه پیش از آن در سال ۱۹۱۱ مغولستان (مغولستان بیرونی) نیز استقلال خود را اعلام کرده بود، در ۱۷ آوریل ۱۹۱۴ با فرمان تزار نیکلای دوم این منطقه به صورت تحت‌الحمایه روسیه درآمد.

انقلاب روسیه در سال ۱۹۱۷ باعث شد که بخش بزرگی از تووا از ۵ ژوئیه ۱۹۱۸ تا ۱۵ ژوئیه ۱۹۱۹ توسط سربازان روس‌های سفید (سلطنت طلبان) به فرماندهی الکساندر کولچاک اشغال شود و پیوتر ایوانوویچ حاکم آن گردد. هم‌زمان در پائیز ۱۹۱۸ بخش جنوب‌غربی تووا توسط قوای چینی که استقلال یا الحاق آن به روسیه را به رسمیت نمی‌شناختند، تصرف شده و بخشی از جنوب آن نیز به تصرف قوای مغول درآمد.
حاکمیت بر تووا از ژوئن ۱۹۱۹ تا فوریه ۱۹۲۰ در اختیار ارتش سرخ قرار گرفت، اما در ۱۹ فوریه ۱۹۲۰ سربازان چینی آن را مجدداً ضمیمه خاک خود کرده و یان شی چائو را به عنوان حاکم آن گماشتند. در ۱۴ اوت ۱۹۲۱ بلشویک‌های تووا با حمایت روسیه جمهوری دمکراتیک خلق تووا را بنیان نهادند و تووا تا زمان جنگ جهانی دوم به طور رسمی و واقعی به عنوان یک کشور مستقل شناخته می‌شد. دُندوک نخستین نخست‌وزیر این کشور شروع به مستحکم کردن ارتباط میان تووا و مغولستان کرد و آیین بودایی را به عنوان مذهب رسمی کشور اعلان کرد. این موضوع باعث شد تا ۵ جوان تووایی دانش‌آموخته دانشگاه کمونیستی زحمتکشان شرق مسکو با هماهنگی مقامات کرملین حکومت را ساقط کرده و یک حکومت نزدیک به شوروی را جایگزین آن کنند. مقامات جدید در ۱۹۳۰ خط لاتین را که زبان‌شناسان روس برای زبان تووا طراحی کرده بودند جایگزین خط تبتی مغولی کنند. در ۱۹۴۳ خط سیریلیک جایگزین خط لاتین شد و به موازات آن زدودن فرهنگ مغولی و بودائی از جامعه به شکلی نظام‌مند ادامه یافت[۳]. اتحادد شوروی در ۱۹۴۴ با موافقت پارلمان تووا این کشور را ضمیمه خاک خود کرد. سالخاک توکا رهبر کمونیست‌های تووا به دبیرکلی حزب کمونیست این استان برگزیده شد و تا هنگام مرگش در سال ۱۹۷۳ شخص اول تووا به حساب می‌آمد.
در فوریه ۱۹۹۰ جبهه دمکراتیک تووا به رهبری قدیر اول بیچلدی بنیان نهاده شد در پائیز همان سال سلسله عملیات‌های خشونت‌باری علیه روس‌های منطقه (که در آن سال ۳۲٪ جمعیت تووا را تشکیل می‌دادند) به کشته شدن ۸۸ روس و مهاجرت بسیاری از روس‌ها به خارج از جمهوری انجامید.

در ۳۱ مارس ۱۹۹۲ این جمهوری یکی از مؤسسان فدراسیون روسیه شد و قانون اساسی جدید جمهوری در ۲۲ اکتبر ۱۹۹۳ تهیه شد و در ۱۲ دسامبر همان سال به تصویب ۶۲٪ مردم رسید. در این قانون پارلمان تووا از ۳۲ عضو تشکیل شده و تغییر در قانون اساسی با تشکیل یک مجلس مؤسسان ممکن است. قانون اساسی جدید برگزاری همه‌پرسی برای استقلال این جمهوری را نیز پیش بینی کرده است.

164760
جدید
نظرات (0)
تاکنون هیچ نقدی از طرف کاربران نوشته نشده.