• جدید
1 عدد تمبر صدمین سالگرد آلفرد وگنر - نظریه جابجائی قاره ها - اتریش 1980
search
  • 1 عدد تمبر صدمین سالگرد آلفرد وگنر - نظریه جابجائی قاره ها - اتریش 1980

1 عدد تمبر صدمین سالگرد آلفرد وگنر - نظریه جابجائی قاره ها - اتریش 1980

‎ریال180,000
بدون مالیات

Austria 1980 -The 100th Anniversary of Alfred Wegener

تعداد

توجه : درج کد پستی و شماره تلفن همراه و ثابت جهت ارسال مرسوله الزامیست .

با پیوستن به کانال تلگرام تمبرستان به نشانی http://www.telegram.me/tambrestan  در جریان جدیدترین کالاهای اضافه شده به سایت قرار بگیرید. برای سهولت و تسریع در اتصال با گوشی موبایل میتوانید در لیست تماسهای برنامه تلگرام خود عبارت  tambrestan@ را جستجو نمائید.

آلفرد وگنر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
آلفرد وگنر
آلفرد وگنر, ح. ۱۹۲۴-۱۹۳۰
متولد ۱ نوامبر ۱۸۸۰(1880-11-01)
برلین، امپراتوری آلمان
مرگ نوامبر ۱۹۳۰ (۵۰ سال)
Clarinetania، گرینلند
ساکن Germany
شهروند German
ملیت German
زمینه فعالیت هواشناسی، زمین‌شناسی، اخترشناسی
محل تحصیل دانشگاه هومبولت برلین
استاد راهنما Julius Bauschinger
شناخته شده برای رانش قاره‌ای
تاثیرگرفته‌ها Johannes Letzmann
امضا

آلفرد لوثار وگنر، (به آلمانی: Alfred Wegener) دانشمند، زمین‌شناس و هواشناس آلمانی در ۱ نوامبر ۱۸۸۰[پانویس ۱] در شهر برلین متولد شد. شهرت اصلی این دانشمند بابت نظریهٔ جا به جایی قاره‌ها می‌باشد که آن را در سال ۱۲۹۴ خورشیدی ارائه کرد.

بر اساس این نظریه قاره‌های زمین دارای حرکت بطئی می‌باشند. با این وجود وگنر قادر نشد سازوکار این حرکت را اثبات نماید چرا که این نظریه بیشتر بر اساس شواهد موجود شکل گرفته بود لذا این نظریه تا دهه چهل که مدارک معتبری بر اساس اکتشافات مختلف مبنی بر جابجایی قاره‌ها به دست آمد، پذیرفته نشد. در زمان حیاتش، وی به علت خدماتش به هواشناسی و هم چنین پیشرو در زمینهٔ تحقیقات قطب مشهور بود. دلایل وگنر برای جابه جایی قاره‌ها تشابه کنارهٔ قاره‌ها با هم که مانند یک پازل جور می‌شود و وجود فسیل‌های مشابه در بعضی قاره‌ها که زیتگاه‌های مشترکی داشته‌اند.

این دانشمند در نوامبر ۱۹۳۰[پانویس ۲] درگذشت.

نظریه جا به جایی قاره‌ها

آلفرد وگنر در کتابی که در سال ۱۹۱۵ منتشر کرد، اصول عقاید خود را شرح داده است. او معتقد به و جود قاره‌ای عظیم به نام پانگه‌آ (به معنای همه خشکی‌ها) است که حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش، شروع به قطعه قطعه شدن کرده و سرانجام قاره‌های امروزی را به وجود آورد.

این قاره چندین میلیون سال بعد به دو قاره بزرگ و گسترده لوراسیا (به انگلیسی:Laurasia) و گوندوآنا (به انگلیسی:Gondwana) تقسیم شد. لورازیا شامل آمریکای شمالی، گرینلند و بیشتر قسمت‌های آسیا و اروپای امروزی است؛ و گندوانا شامل آمریکای جنوبی، آفریقا، قطب جنوب، هندوستان و استرالیای کنونی است. مساحت لورازیا و گندوانا تقریباً مساوی بوده است. فاصله دو قاره لوراسیا و گندوآنا را دریای تتیس پر می‌کرده است.

165021
جدید
نظرات (0)
تاکنون هیچ نقدی از طرف کاربران نوشته نشده.